Autor: Romet Kreek • 14. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gängid rõhuvad kullakaevandajat

Kullakaevandaja African Barrick Goldi aktsia hind kukkus Londonis kümme protsenti, kuna kurjategijate gängid on laialt sisse tunginud ettevõtte kullakaevandusse Tansaanias, vahendab Bloomberg.

Buzwagi kaevanduse aastane kullatoodang väheneb 30 000 untsi võrra. Ettevõte on hädas, kuna kurjategijad varastavad kütust. Teises kvartalis kaevandati seal 48 000 untsi kulda.

„Oleme hiljuti avastanud organiseeritud ja süstemaatilise kütuse varastamise, mis on avaldanud mõju Buzwagi toodangule,“ teatas ettevõte börsiteates. Ettevõte vallandas 60 töötajat ja koolitab 20 töötajat, et taastada kaevandamine. Koondatud töötajad moodustasid 40 protsenti ettevõtte töötajaskonnast.

Aktsia hind kukkus kümme protsenti, 558,5 pennile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077