Autor: Romet Kreek • 7. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsungi kasum jäi alla ootuste

Samsung Electronics teatas analüütikute oodatust kehvemast kvartalitulemusest, vahendab Bloomberg.

Kolmanda kvartali ärikasum  kasvas aastaga 14 protsenti, 4,8 triljonile wonile ehk 4,3 miljardile dollarile. Analüütikud ootasid ettevõttelt 5,03 triljoni wonist ärikasumit Ettevõtte käive kasvas 11 protsenti, 40 triljonile wonile.

"Tehnoloogiatoodete nõudlus on päris nõrk," ütles KTB Asset Managementi fondijuht Lee Jin Woo Bloombergile. "Investorid peavad jälgima nõudluse taastumine ulatust," lisas ta.

LIG Investment & Securitise analüütiku Kim Young Jooni kinnitusel kasvavad mured neljanda kvartali tulemuste ees. "Üha kindlamaks muutub, et pooljuhi kasumilikus halveneb ja telerite marginaalid jäävad hindade tõttu nõrkadeks," rääkis ta.

Samsung Electronicsi aktsia hind langes 2,6 protsenti, 772 000 wonile.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077