Autor: Katre Pilvinski • 11. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves: Balti riikidel tuleb kiirelt edasi liikuda energiaprojektidega

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul tuleb Balti riikidel kiirelt edasi liikuda energiaprojektidega, mille seas on piirkondliku elektrituru avamine, Leedu-Poola elektriühenduse loomine ja tuumajaama küsimus.

President Ilves, kes esines välis- ja julgeolekupoliitika üle arutaval Riia konverentsil, kõneles viimase majanduskriisi mõjust ja kriisi ületamisest Eestis.

“Piirkondliku lõimumise süvendamine on üks õppetund, mille me kriisist kaasa võtsime,” ütles Eesti riigipea.

President Ilvese sõnul tuleb Balti riikidel kiirelt edasi liikuda energiaprojektidega, mille seas on piirkondliku elektrituru avamine, Leedu-Poola elektriühenduse loomine ja tuumajaama küsimus. Tema kinnitusel on sama oluline ka kaasaegsete transpordikoridoride rajamine, mis ühendaksid Baltimaad läbi Poola ülejäänud Euroopaga.

“Kui räägime piirkondlikust koostööst, siis kahtlemata peame silmas ka Poolat ning Põhja- ja Läänemeremaid,” rõhutas Eesti riigipea.

Tema sõnul tõestas vaibumismärke ilmutav majanduskriis veelkord, et Euroopa Liidu majanduslik tugevus sõltub sellestki, kuivõrd hoiavad liikmesmaad kinni majandus- ja rahanduspoliitika ühistest reeglitest.

President Ilves pidas tähtsaks, et hoolimata majanduskriisist jääksid kõik truuks oma rahvusvahelistele kohustustele Euroopa Liidus ja NATO-s.

“See on riigi vastutustunde küsimus ja mul on hea meel, et Eesti on seda suutnud,” sõnas president Ilves.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077