Autor: Romet Kreek • 24. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lindt & Sprüngli kasum tuli üle ootuste

Maailma suurima premium-šokolaaditootja Lindt & Sprüngli poolaastakasum kasvas aastaga 2,7 mln frangilt 24,8 miljonile frangile.

Mullune väike kasum tuli ühekordsetest kuludest USA poodide sulgemisest ja Itaalias laohoone parendamisekulust. Analüütikud prognoosisid kasumiks 18,9 mln franki. Ettevõtte käive kasvas 7,9 protsenti, 1,06 miljardile frangile.

Ettevõte teatas, et nad püüavad nii palju kui võimalik vähendada tõusnud kakao hindade mõju kulude kärpimisega. Prioriteediks on jäänud brändi tugevdamine ja turuosa kasvatamine.

Siiski plaanitakse tõsta magusa hinda, et käia kaasas inflatsiooniga ja valuutakursimuutustega,

Šokolaadivalmistaja aktsia hind tõusis Zürichis kolm protsenti, 27 505 frangile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077