Autor: Romet Kreek • 17. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Carlsberg tõstis kasumiprognoosi

Venemaa suurim õlletootja, Taani Carlsberg, tõstis kogu majandusaasta kasumiprognoosi, kuna tugevam rubla ja Venemaa turu paranemine viis kvartalikasumi üle analüütikute ootuste, vahendab Bloomberg.

Carslberg ootab nüüd selle aasta ärikasumiks umbes kümme miljardit Taani krooni. Puhaskasum peaks kasvama 40 protsenti. Varem prognoosis ettevõte, et selle aasta ärikasum jääb mullusele tasemele ja puhaskasum kasvab 20 protsenti.

Tuborgi ja Baltika valmistaja ootab nüüd Venemaal kõrge ühekohalise protsendi võrra Venemaa müügimahu langust. Varasem ootus oli madala kahekohalise protsendi võrra müügilangus. Carlsbergi turuosa Venemaal on umbes 40 protsenti.

Teise kvartali kasum kasvas mulluselt 1,94 miljardilt Taani kroonilt 2,63 miljardile. Analüütikud prognoosisid kasumiks 2,05 miljardit Taani krooni.

Carlsbergi aktsia hind on tõusnud tänavu 30 protsenti, võrreldes Anheuser-Bush InBevi ja Heinekeni vastavalt 15 ja nelja protsendise tõusuga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077