Autor: Romet Kreek • 21. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteqi kahjum kängus

Elcoteq teatas, et ettevõte on oluliselt paranenud võrreldes esimese kvartaliga, vahendab Hugin online.

Teise kvartali käive kahanes aastaga 436 mln eurolt 332,3 mln eurole. Ärikahjum kahanes 11,5 mln eurolt 6,9 miljonile. Restruktureerimiskuludeta oleks ärikahjum kahanenud 11 mln eurolt kolmele miljonile. Maksueelne kahjum vähenes 23,4 miljonilt eurolt 1,7 miljonile. Elcoteqi kahjum aktsia kohta vähenes 67 eurosendilt 18 eurosendile.

„2010. aasta teine kvartal tõestas selgelt, et me oleme võimelised taastama klientide usaldust varem sel aastal ettevõetud sammude tulemusel, et tugevdada bilanssi,“ ütles Elcoteqi juhatuse esimees Jouni Hartikainen. „Uue toote elutsükli teenuse strateegia on kundede poolt hästi vastu võetud. Alustasime edukalt Hiinas Philipsile LED valgustustoodete tootmist.

Kolmanda kvartali käive tuleb teise kvartali omast väiksem, kuna Sharp otsustas juuli alguses KIN nutitelefoni toodete tellimused peatada. Ärikasum peaks kolmandas kvartalis kasvama võrreldes teise kvartaliga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077