Autor: Silvia Kruusmaa • 1. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva uue elektrijaama ehitamiseks esitati kaks pakkumust

Eesti Energia Narva Elektrijaamade uue elektrijaama rajamise hankele esitasid pakkumused Consortium of Alstom Estonia AS, Alstom Power Sp. z o.o., Alstom Power System SA ja SNC Lavalin Polska.

„Uue elektrijaama rajamine on meie jaoks väga oluline investeering, mis muudab põlevkivist elektri tootmise tänu uue tehnoloogia kasutamisele keskkonnasõbralikumaks ning tagab tulevikus vajamineva kodumaise elektri toomise võimekuse,“ sõnas Eesti Energia Narva Elektrijaamade arendusjuht Rain Veinjärv.

„Kuna pakkumused on mahukad, siis võtame aega nendega tutvumiseks. Vaatame esitatud materjalid läbi hiljemalt sügiseks ning seejärel saame juba anda ka sisulisi kommentaare,“ kommenteeris Veinjärv pakkumusi.

Tegemist on nö "võtmed kätte" riigihankega, mis hõlmab kompleksse elektrijaama käiduks vajalike põhi- ja abiseadmete ning üldsüsteemide projekteerimis-, tarnimis-, ehitus- ja käivitustöid ning dokumentatsiooni koostamist, teatas Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS.

Eesti elektrijaama kõrvale rajatavas uues elektrijaamas saab olema kuni kaks 300 MW keevkihttehnoloogial põhinevat energiaplokki. Elektrijaama valmimistähtaeg on 2015.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077