Autor: Anne Oja • 23. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa karmistab naftakaevandamist merel

Suurbritannia kahekordistab kontrolle oma vetes olevatele naftapuurtornidele, Prantsuse ettevõte Total on teavitanud kahest puurtornide kontrolli- ja avariiplaanide grupist. Teised ELi liikmesmaad karmistavad samuti ohutusmeetmeid, vahendas Fox News.

Bulgaaria peatas osalemise Burgas-Aleksandropolise naftatoru ehituses. Riigi peaminister Boiko Borissov põhjendas otsust naftatoru kulgemisega läbi Natura 2000 alade.

Naftapoliitikat muudavad ka teised riigid. Näiteks tugevdab Kanada kontrolli naftapuurimise üle Newfoundlandi saarte lähistel. Hiina riiklik naftakompanii CNOOC kavatseb praeguse tehnoloogia kõige uuema ja ohutuma vastu vahetada. Mitmed Ameerika naftakompaniid vaatavad üle võimalusi tuua oma naftapuurtornid Brasiilia territoriaalvetesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077