Autor: Väinu Rozental • 10. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hakkefirma juht: meil on potentsiaali väikesteks koostootmisjaamadeks

Meil on piisavalt kasutamata potentsiaali väikesteks koostootmisjaamadeks maakonnakeskustes ja seda suunda tuleks jätkata, mitte tempot maha võtta, ütles Pärnumaal Vändras tegutseva puiduhakke tootja OÜ Raja KT juhataja Eero Kohv.

„Samuti on piisavalt metsaressurssi, mille ülestöötamine lisaks sadu, kui mitte tuhatkond töökohta, millele on varem viidanud ka majandus- ja kommunikatsiooniministeerium,“ jätkas Kohv.

Kohv juhtis tähelepanu, et samas võis Euroopa Komisjonile esitatava taastuvenergia tegevusplaani koostamise kontekstist järeldada, et meie saavutused selles valdkonnas on väga suured ja on aeg tempo maha võtta. „Hakketootjate seisukohalt see kindlasti nii ei ole,“ kinnitas Kohv.

Kohvi sõnul ei ole nad nõus monopolide ohjeldamise seaduse eelnõu arutamisel tekkinud seisukohaga, et jätkusuutlikult on võimalik tegutseda ja tagada madalaim võimalik toote hind ka ilma pikaajalise visioonita. „Ohtu võivad sattuda tehtud investeeringud hakketootmisse ja tuhanded töökohad, kui peaks tekkima küsitavusi pikaajaliste lepingute õiguspärasuse kohta,“ lausus Kohv.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077