Hakkefirma juht: meil on potentsiaali väikesteks koostootmisjaamadeks

Meil on piisavalt kasutamata potentsiaali väikesteks koostootmisjaamadeks maakonnakeskustes ja seda suunda tuleks jätkata, mitte tempot maha võtta, ütles Pärnumaal Vändras tegutseva puiduhakke tootja OÜ Raja KT juhataja Eero Kohv.

„Samuti on piisavalt metsaressurssi, mille ülestöötamine lisaks sadu, kui mitte tuhatkond töökohta, millele on varem viidanud ka majandus- ja kommunikatsiooniministeerium,“ jätkas Kohv.

Kohv juhtis tähelepanu, et samas võis Euroopa Komisjonile esitatava taastuvenergia tegevusplaani koostamise kontekstist järeldada, et meie saavutused selles valdkonnas on väga suured ja on aeg tempo maha võtta. „Hakketootjate seisukohalt see kindlasti nii ei ole,“ kinnitas Kohv.

Kohvi sõnul ei ole nad nõus monopolide ohjeldamise seaduse eelnõu arutamisel tekkinud seisukohaga, et jätkusuutlikult on võimalik tegutseda ja tagada madalaim võimalik toote hind ka ilma pikaajalise visioonita. „Ohtu võivad sattuda tehtud investeeringud hakketootmisse ja tuhanded töökohad, kui peaks tekkima küsitavusi pikaajaliste lepingute õiguspärasuse kohta,“ lausus Kohv.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara