Autor: Indrek Kald • 17. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liive: Eesti jätkab tuumaenergia uuringuid

Ükski võimalik tuumajaama rajamise projekt – Eestis, Soomes või Leedus – pole nii kaugel, et otsuseid langetada, kuid tuleb hoida tuumaenergeetikasse investeerimise võimalust, ütles Eesti Energia juht Sandor Liive täna Tallinnas energiafoorumil.

Liive sõnul loodab Eesti Energia saada enne jaanipäeva selgust Leedu tuumajaama projekti kohta ja Eesti perspektiividest selles; praegu on teada, et Leedu otsib Lääne-Euroopast võimalikku investorit, kuid pole andmeid, kas see on välja valitud.

Eesti Energia juhi ütlusel on Soome otsustanud ehitada veel vähemalt kaks tuumajaama ning ka selles osalemise võimalust uuritakse väga selgelt. "Rääkimata midagi rohkem, ütlen, et homme olen Helsingis, kus ma kohtun ühe oma pikaajalise tuttavaga, kes juhtumisi juhib energiafirmat, mis on enamusosalusega Olkiluoto tuumajaamades," sõnas ta ERRi teatel.

Küsimusele, kas Soome Fortum, kes on ähvardanud juhul, kui talle uue tuumajaama ehitamise luba ei anta, ehitada tuumajaama välismaale, võis silmas pidada Eestit, vastas Liive, et seda tuleb küsida Fortumi juhtide käest ning lisas, et Fortum arendab laialdast tegevust Venemaal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077