Liive: Eesti jätkab tuumaenergia uuringuid

Ükski võimalik tuumajaama rajamise projekt – Eestis, Soomes või Leedus – pole nii kaugel, et otsuseid langetada, kuid tuleb hoida tuumaenergeetikasse investeerimise võimalust, ütles Eesti Energia juht Sandor Liive täna Tallinnas energiafoorumil.

Liive sõnul loodab Eesti Energia saada enne jaanipäeva selgust Leedu tuumajaama projekti kohta ja Eesti perspektiividest selles; praegu on teada, et Leedu otsib Lääne-Euroopast võimalikku investorit, kuid pole andmeid, kas see on välja valitud.

Eesti Energia juhi ütlusel on Soome otsustanud ehitada veel vähemalt kaks tuumajaama ning ka selles osalemise võimalust uuritakse väga selgelt. "Rääkimata midagi rohkem, ütlen, et homme olen Helsingis, kus ma kohtun ühe oma pikaajalise tuttavaga, kes juhtumisi juhib energiafirmat, mis on enamusosalusega Olkiluoto tuumajaamades," sõnas ta ERRi teatel.

Küsimusele, kas Soome Fortum, kes on ähvardanud juhul, kui talle uue tuumajaama ehitamise luba ei anta, ehitada tuumajaama välismaale, võis silmas pidada Eestit, vastas Liive, et seda tuleb küsida Fortumi juhtide käest ning lisas, et Fortum arendab laialdast tegevust Venemaal.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara