Autor: Anu Jõgi • 14. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome masinaehitaja sai Brasiiliast hiigeltellimuse

Soome masinaehitaja Wärtsila sai Brasiiliast kolme miljardi krooni ehk 200 miljoni euro suuruse tellimuse – valmistada 380megavatinse võimsusega elektrijaam.

Wärtsila teatel on see suurim tellimus, mille tehas on iial saanud, kirjutab Kauppalehti. Brasiiliasse Cabo linna ehitatav elektrijaam võetakse kasutusele 2012. aastal ja toimetatakse kliendile kätte valmiskujul.

Kütteõlil töötav elektrijaam peab tasakaalustama Brasiilia elektrimajandust, mis põhineb 90 protsendi ulatuses hüdroenergial, sõltudes nii aastaaegadest. Tellija Energética Suape kuulub energiafirmale Petrobras ja CIBE Participacaole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077