Autor: Kaisa Gabral • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedo: Kruuda on Eesti suurim tööandja ja maksumaksja

Saaremaa ettevõtja Vjatseslav Leedo hinnangul on Oliver Kruuda olnud läbi aastate Eesti suurim tööandja ja maksumaksja.

"Kui jagada Kalevi ja Tere omandisuhe omanike vahel ning vaadata ettevõtete makstud makse, on Oliver Kruuda Eesti kõige suurem tööandja ja kõige suurem maksumaksja. Ainult Tallinki mehed tegutsevad veel samas kategoorias. Ja ilmselt on see meie ajale väga iseloomulik, et just need mehed on olnud ka läbi aegade kõige suuremad ühiskonna süljetopsid," rääkis Leedo.

"Iga teine inimene oleks sellise surve all Kalevi ammuilma ära müünud, see on olnud Oliverile puhtal kujul missiooni projekt, aga kaua sa ikka jaksad. Eks nüüd on Skandinaavia omanduses olev ajakirjandus rahul, üks ettevõte on jälle eestlaste käest libisemas," lisas Leedo.

Ta avaldas lootust, et Kruuda jätkab Tere arendamist ega loobu päriselt töösturi positsioonist. "Eestisse on jäänud veel mõnikümmend kohalikku suurt tööandjat, nende initsiatiivi najal on seda riigikassat täidetud, kuigi lehti lugedes jääb mulje, et eranditult kõik on pätid ja kaabakad," ütles Leedo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077