Leedo: Kruuda on Eesti suurim tööandja ja maksumaksja

Saaremaa ettevõtja Vjatseslav Leedo hinnangul on Oliver Kruuda olnud läbi aastate Eesti suurim tööandja ja maksumaksja.

"Kui jagada Kalevi ja Tere omandisuhe omanike vahel ning vaadata ettevõtete makstud makse, on Oliver Kruuda Eesti kõige suurem tööandja ja kõige suurem maksumaksja. Ainult Tallinki mehed tegutsevad veel samas kategoorias. Ja ilmselt on see meie ajale väga iseloomulik, et just need mehed on olnud ka läbi aegade kõige suuremad ühiskonna süljetopsid," rääkis Leedo.

"Iga teine inimene oleks sellise surve all Kalevi ammuilma ära müünud, see on olnud Oliverile puhtal kujul missiooni projekt, aga kaua sa ikka jaksad. Eks nüüd on Skandinaavia omanduses olev ajakirjandus rahul, üks ettevõte on jälle eestlaste käest libisemas," lisas Leedo.

Ta avaldas lootust, et Kruuda jätkab Tere arendamist ega loobu päriselt töösturi positsioonist. "Eestisse on jäänud veel mõnikümmend kohalikku suurt tööandjat, nende initsiatiivi najal on seda riigikassat täidetud, kuigi lehti lugedes jääb mulje, et eranditult kõik on pätid ja kaabakad," ütles Leedo.

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara