Autor: Romet Kreek • 7. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tellimuse võit kergitas Vestas Windi aktsiat

Maailma suurima tuulegeneraatorite tootja Westas Wind Systemsi aktsia hind tõusis, kuna ettevõte võitis juba kaheksanda tellimuse kuus.

Aktsia hind tõusis 7,4 protsenti,329,90 Taani kroonile.

Värskeim tellimus oli 31 tuulikule V90-3MW ja see saadi Türgist, vahendab Bloomberg. Ettevõte on saanud alates 8. märtsist tellimusi Austraaliast, Hiinast, Dominikaani Vabariigist,  Prantsusmaalt, Itaaliast, USAst ja Türgist, kogumahuga 645MW. Ettevõte selle aasta tellimuste mahueesmärk on kuni 9000MW.

Vestas kärpis veebruaris käibe ja kasumimarginaali eesmärke, kuna krediidikriisi tõttu piirasid pangad tuulepargiarendajatele laenamist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077