Rahandusminister: odav elekter on saast!

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna riigikogulaste küsimustele vastates ja riigi majandusolukorda tutvustades, et odav elekter on tema meelest saast.

Keskerakondlane Lembit Kaljuvee küsis rahandusministri suhtumist sellesse, et Eestis on praktiliselt sama elektrihind, mis põhjamaades ja diislilkütus on täna juba kallim kui põhjamaades või kui Soomes. "Kuidas see meie majandusele mõjub, selline energiakandjate hind? Ja karta on, et me läheme nendest ette. Mis meie majandusest saab, kui nii tähtis komponent majanduses nii kiiresti kasvab?" uuris Kaljuvee. 

Rahandusminister Jürgen Ligi pareeris algul, et tema meelest on siinne keksmine elektrihind ikka madalam kui põhjamaades. "Mingisugust suurt Nokiat ei maksa meil odavast kütusest küll otsida, see on import, see on keskkonnasaast," täpsustas ta.

"Mina ideoloogiliselt küll ei nurise, ma arvan, et inimesed võiksid maksta bensiini ja diisli eest rohkem, kui praegu makstakse, sest see piirab tarbimist väga vähe. Muidugi iseasi on see, et kõik ei jaksa, see on iseküsimus," märkis Ligi lubades jõudumööda aktsiisitõusu negatiivseid sotsiaalseid mõjusid leevendada. 

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara