Autor: Anne Oja • 8. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahandusminister: odav elekter on saast!

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna riigikogulaste küsimustele vastates ja riigi majandusolukorda tutvustades, et odav elekter on tema meelest saast.

Keskerakondlane Lembit Kaljuvee küsis rahandusministri suhtumist sellesse, et Eestis on praktiliselt sama elektrihind, mis põhjamaades ja diislilkütus on täna juba kallim kui põhjamaades või kui Soomes. "Kuidas see meie majandusele mõjub, selline energiakandjate hind? Ja karta on, et me läheme nendest ette. Mis meie majandusest saab, kui nii tähtis komponent majanduses nii kiiresti kasvab?" uuris Kaljuvee. 

Rahandusminister Jürgen Ligi pareeris algul, et tema meelest on siinne keksmine elektrihind ikka madalam kui põhjamaades. "Mingisugust suurt Nokiat ei maksa meil odavast kütusest küll otsida, see on import, see on keskkonnasaast," täpsustas ta.

"Mina ideoloogiliselt küll ei nurise, ma arvan, et inimesed võiksid maksta bensiini ja diisli eest rohkem, kui praegu makstakse, sest see piirab tarbimist väga vähe. Muidugi iseasi on see, et kõik ei jaksa, see on iseküsimus," märkis Ligi lubades jõudumööda aktsiisitõusu negatiivseid sotsiaalseid mõjusid leevendada. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077