Autor: Anne Oja • 3. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Slovakkia andis Gazpromi kohtusse

Slovakkia firma Slovensky plynarensky priemysel andis Gazpromi Pariisis asuvasse rahvusvahelisse arbitraažikohtusse, et nõuda sisse 2009. a transiidikriisist tekkinud kahjumid, teatas Interfaks.

Seejuures on Slovakkia ainus maa, mis Gazpomilt Venemaa ja Ukraina gaasitülist tekkinud kahjude hüvitamist nõuab.

2009. a alguses puhkenud kriisis sai Slovakkia tugevasti kannatada, kuna ostab kogu gaasi Venemaalt. Kahe nädala jooksul jäi Slovakkial Venemaalt saamata ligikaudu 300 miljonit kuupmeetrit gaasi kogusummas 100 miljonit dollarit ja valitsus kaalus Euroopa Liidu nõudel seisatud tuumajaama taaskäivitamist.

Gaasikriisi kahjude hüvitamist tahtis algul ka Bulgaaria, kuid Venemaa soovitas need kahjud sisse nõuda Ukrainalt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077