Tallinlastele läheb aprillist toasoe kallimaks

Alates aprillist kallineb tallinlaste toasoe Iru soojuselektrijaamast sisseostetava soojuse hinnatõusu ja gaasi kallinemise tõttu, teatas Tallinna Küte.

Alates 1. aprillist kehtib ASi Tallinna Küte klientidel uus soojuse käibemaksuta piirhind 851,38 krooni MWh kohta, mis on praegu  kehtivast piirhinnast 2,3 protsenti kõrgem. Praegu Tallinnas ja Maardus kehtiv soojuse käibemaksuta piirhind on 831,93 krooni/MWh.

Uue hinnaga arved saavad kliendid mais.

Aprillist kehtima hakkava uue hinna kooskõlastas konkurentsiamet 1. märtsil 2010. Hinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile ning hinnakomponentide muutmisel muutub ka soojuse hind.

Soojuse piirhinna muutus on tingitud Eesti Energiale kuuluvast Iru soojuselektrijaamast  sisseostetava soojuse hinnatõusust ja maagaasi kallinemisest. Maagaasi hinnatõusu on põhjustanud dollari kursi oluline muutus ja nafta hinnatõus maailmaturul. Iru soojuselektrijaamast sisseostetav soojus kallines 5,5 protsenti ja maagaasi hind tõuseb Tallinna Küttele 3,5 protsenti.

Ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest toodab Tallinna Küte ise oma katlamajades. Ülejäänud osa ostab ettevõte Iru soojuselektrijaamalt, Tallinna Elektrijaamalt ja teistelt väikestelt soojuse tootjatelt.

Auditeerimata andmetel oli Tallinna Kütte 2009. aasta kahjum 19,97 miljonit krooni.

Osale arutelus

  • Maire Kasemaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara