Autor: Maire Kasemaa • 1. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinlastele läheb aprillist toasoe kallimaks

Alates aprillist kallineb tallinlaste toasoe Iru soojuselektrijaamast sisseostetava soojuse hinnatõusu ja gaasi kallinemise tõttu, teatas Tallinna Küte.

Alates 1. aprillist kehtib ASi Tallinna Küte klientidel uus soojuse käibemaksuta piirhind 851,38 krooni MWh kohta, mis on praegu  kehtivast piirhinnast 2,3 protsenti kõrgem. Praegu Tallinnas ja Maardus kehtiv soojuse käibemaksuta piirhind on 831,93 krooni/MWh.

Uue hinnaga arved saavad kliendid mais.

Aprillist kehtima hakkava uue hinna kooskõlastas konkurentsiamet 1. märtsil 2010. Hinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile ning hinnakomponentide muutmisel muutub ka soojuse hind.

Soojuse piirhinna muutus on tingitud Eesti Energiale kuuluvast Iru soojuselektrijaamast  sisseostetava soojuse hinnatõusust ja maagaasi kallinemisest. Maagaasi hinnatõusu on põhjustanud dollari kursi oluline muutus ja nafta hinnatõus maailmaturul. Iru soojuselektrijaamast sisseostetav soojus kallines 5,5 protsenti ja maagaasi hind tõuseb Tallinna Küttele 3,5 protsenti.

Ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest toodab Tallinna Küte ise oma katlamajades. Ülejäänud osa ostab ettevõte Iru soojuselektrijaamalt, Tallinna Elektrijaamalt ja teistelt väikestelt soojuse tootjatelt.

Auditeerimata andmetel oli Tallinna Kütte 2009. aasta kahjum 19,97 miljonit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077