Autor: Kadri Paas • 30. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik toetab, Hiina automüük aina kasvab

China Daily kirjutab, et kuigi sel aastal ostavad hiinalsed ilmselt pisut vähem autosid, kui mullu, mil riigis müüdi ligikaudu 15 miljonit uut masinat, ei lange automüük siiski selgi aastal kuigi palju.

Hiina kaubandusministeeriumi prognoosi järgi suureneb sel aastal automüük umbes 10%. Eelmisel aastal leidis endale uue omaniku 15 miljonit uut autot.

"Oleme jätkuvalt seda meelt, et automüük kasvab, sest valitsus stimuleerib igas valdkonnas tarbimist, kuid eelmise aastaga võrreldes müük kindlasti mõnevõrra aeglustub," rääkis ministeeriumi osakonnajuhataja Chang Xiaochun China Dailyle.

Ametnik on veendunud, et selgi aastal ei ole raske automüügi kasvu kahekohalise numbrina raske säilitada.

Mullu suurenes Hiinas autode müük 46,2 protsenti. Samal ajal langes uute autode müük USA-s tervenisti 21,2 protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077