Autor: Kadrin Karner • 27. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalurid protestivad Sõnajalgade tuulikute vastu

MTÜ Saarte Kalurite Ühing saatis Kaarma vallavalitsusele kirja, milles protestib vendade Sõnajalgade firma kava vastu rajada Nasva külla veel kaks tuulegeneraatorit.

“Pöördumine oli ajendatud OÜ Timothy kavast paigaldada Nasvale tuulegeneraatorid ning kuna eelnevalt on ka külaelanikud selles suhtes oma selget vastuseisu väljendanud ja allkirju kogunud, siis leidsime, et peaksime ka omalt poolt esitama argumente, miks on tuulegeneraatorite paigaldamine kohalikele elanikele kahjulik,” lausus MTÜ Saarte Kalurite Ühing esindaja Hillar Lipp. Tema sõnul kahjustab täiendava kahe tuulegeneraatori paigaldamine elusloodust ja rikub looduslikku keskkonda.

Ka pole kalurite ühingu hinnangul tuulegeneraatoritest majanduslikku efekti, kuna uusi töökohti ei looda, kirjutas Meie Maa.

“Tuuleenergeetika arendamine pole ju kuritegevus ja see pole ka keskkonnakahjulik. Kardan, et elanike kompetentsus selles küsimuses on lihtsalt madal ja hirmud põhjendamatud. Kuid praeguses demokraatlikus õigusruumis on igaühel võimalik protestida või sõna sekka öelda," rääkis Oleg Sõnajalg.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077