Autor: Väinu Rozental • 6. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa piimatööstus kasvatas juustueksporti üle kahe korra

Venemaa turule sisenenud Saaremaa piimatööstusel õnnestus eelmisel aastal kasvatada juustu ekspordimahtu enam kui kaks korda.

“Aasta teisel poolel hakkas koostöö Venemaaga sujuma ja eksport suurenes märgatavalt,” ütles Saaremaa piimatööstuse juht Andi Saagpakk ajalehele Oma Saar ning lisas, et Venemaal müüakse Saaremaa juustu Peterburi kaubanduskettides ja Venemaa kaubamärkide all.

Saagpaku sõnul suurenes Saaremaa piimatööstuse juustueksport mullu võrreldes 2008. aastaga 2,4 korda, moodustades üldisest juustumüügist 21,4 protsenti.

Ekspordi kasvuga õnnestus tööstusel pehmendada siseturul ostujõu languse tõttu saadud tagasilööki – Eesti kaubandusvõrgus vähenes Saaremaa juustu läbimüük 2009. aastal koguseliselt viis protsenti, toodete väljamüügihind langes aga üle 20 protsendi.

Andi Saagpakk rääkis, et Saaremaa piimatööstuse eesmärk on tõsta ekspordi osa kuni 40 protsendini ja seda eelkõige Vene ekspordi arvel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077