Autor: Anne Oja • 28. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Berman: euro ei muuda suurt midagi

BLRT Grupi juht Fjodor Berman ütles ajakirjale Saldo antud kommentaaris, et euro tulek ei muuda majanduses suurt midagi.

"Järgmine aasta majanduses sarnaneb käesoleva aastaga. Tahaks küll olla optimist ja loota, et hakkab paremini minema, aga kahjuks ei näe ma seda võluvitsa, mis muutuse peaks esile kutsuma," rääkis Berman.

Tööpuudus kasvab, kuid Bermani sõnul teeb see tööandja seisukohalt elu lihtsamaks. "Üks meie läbivaid probleeme on olnud kõrge kvalifikatsiooniga tööjõu puudus. Skandinaaviast naasvate spetsialistide näol oleme juba täna saanud täiendust," selgitas ta.

"Baltimaade tööstuse konkurentsivõimekus pigem kahaneb, juurdepääs kapitalile ja turgudele halveneb. Seda põhjustab kallis valuuta ja naabritest sihtturgude valitsuste kasvav protektsionism," lisas Berman.

"Laevanduses kestab madalseis 3-5 aastat. Palju räägitud euro, mis peaks lahendama kõik probleemid, ei muuda reaalses elus suurt midagi," sõnas ärimees.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077