Kalvi: me ei välista koostööd peedipiirituse tootjaga

Kui piiritusetootmine Kadarbiku talus käima
saab ja nad suudavad pakkuda stabiilset, toiduainetööstusele sobiva kvaliteediga
toodet, siis me ei välista koostööd, kinnitas ASi Liviko juhatuse esimees Janek
Kalvi.


Kalvi sõnul on nad Kadarbiku taluga suhelnud ja jälgivad huviga nende tegemisi. „Kui nende joogipiirituse kvaliteet vastab Euroopa Liidus ja Eestis kehtestatud nõuetele ja nende toode meile sobib, siis ei ole midagi muud, kui hinnas kokku leppida,“ lausus Kalvi ja rõhutas, et kvaliteedi tagamine nõuab aga palju aega ja hoolt. „Seega pall ei ole praegu meie väravas, vaid pigem Kadarbiku talu väravas. Nad peavad oma tehnoloogiat veel arendama. Neil on käia veel pikk tee, et jõuda stabiilsuseni, mida toiduainetetööstused soovivad.“
Liviko kasutab praegu toorainena vaid teraviljapiiritust, mida ta impordib paarilt suurelt tootjalt Euroopa Liidust ja ka Ameerika Ühendriikidest.
„Kui me ühel hetkel peaksime Kadarbiku taluga koostööni jõudma ehk jõuame teineteisemõistmiseni kvaliteedi ja muude äritingimuste osas, siis kindlasti ei lülita me kogu oma tootmist ümber peedipiiritusele,“ rääkis Kalvi. „Ilmselt hakkaksime proovima mingi täiesti eraldiseisva tootega, sest kaldun arvama, et peedipiirituse lõhn ja maitse on tuntavalt erinev teraviljapiiritusest, mida me praegu kasutame.“
Kalvi hindas Kadarbiku talu otsustas hakata joogipiiritust tootma väga julgeks sammuks. „Piiritus nagu paljud teised kaubad, on maailmaturu kaup ja sellisel kaubal on väga oluline hinna ja kvaliteedi suhe“ sõnas ta. „Väikesele tootjale on see suur väljakutse suuta teha hea kvaliteediga toodet ja samal ajal pakkuda ka mõistlikku hinda.“
FIE Ants Paki Kadarbiku Talu on praegu ainus piiritusetootja Eestis ja esimene tootja, kes kasutab toormena suhkrupeeti. Talu on ka ainus suhkrupeedikasvataja Eestis.
Eesti senised piiritusetehased Rakveres ja Moel seisavad juba pikemat aega, sest nende piiritust kasutanud alkoholitootja AS Onistar lõpetas tootmise. Viru maakohus kuulutas 18. mail välja ASi Rakvere Piiritustehas pankroti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara