20. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalvi: me ei välista koostööd peedipiirituse tootjaga

Kui piiritusetootmine Kadarbiku talus käima saab ja nad suudavad pakkuda stabiilset, toiduainetööstusele sobiva kvaliteediga toodet, siis me ei välista koostööd, kinnitas ASi Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

Kalvi sõnul on nad Kadarbiku taluga suhelnud ja jälgivad huviga nende tegemisi. „Kui nende joogipiirituse kvaliteet vastab Euroopa Liidus ja Eestis kehtestatud nõuetele ja nende toode meile sobib, siis ei ole midagi muud, kui hinnas kokku leppida,“ lausus Kalvi ja rõhutas, et kvaliteedi tagamine nõuab aga palju aega ja hoolt. „Seega pall ei ole praegu meie väravas, vaid pigem Kadarbiku talu väravas. Nad peavad oma tehnoloogiat veel arendama. Neil on käia veel pikk tee, et jõuda stabiilsuseni, mida toiduainetetööstused soovivad.“Liviko kasutab praegu toorainena vaid teraviljapiiritust, mida ta impordib paarilt suurelt tootjalt Euroopa Liidust ja ka Ameerika Ühendriikidest.„Kui me ühel hetkel peaksime Kadarbiku taluga koostööni jõudma ehk jõuame teineteisemõistmiseni kvaliteedi ja muude äritingimuste osas, siis kindlasti ei lülita me kogu oma tootmist ümber peedipiiritusele,“ rääkis Kalvi. „Ilmselt hakkaksime proovima mingi täiesti eraldiseisva tootega, sest kaldun arvama, et peedipiirituse lõhn ja maitse on tuntavalt erinev teraviljapiiritusest, mida me praegu kasutame.“Kalvi hindas Kadarbiku talu otsustas hakata joogipiiritust tootma väga julgeks sammuks. „Piiritus nagu paljud teised kaubad, on maailmaturu kaup ja sellisel kaubal on väga oluline hinna ja kvaliteedi suhe“ sõnas ta. „Väikesele tootjale on see suur väljakutse suuta teha hea kvaliteediga toodet ja samal ajal pakkuda ka mõistlikku hinda.“FIE Ants Paki Kadarbiku Talu on praegu ainus piiritusetootja Eestis ja esimene tootja, kes kasutab toormena suhkrupeeti. Talu on ka ainus suhkrupeedikasvataja Eestis.Eesti senised piiritusetehased Rakveres ja Moel seisavad juba pikemat aega, sest nende piiritust kasutanud alkoholitootja AS Onistar lõpetas tootmise. Viru maakohus kuulutas 18. mail välja ASi Rakvere Piiritustehas pankroti.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077