16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BHP tahab napsata hiinlaste nina alt rauamaagikaevandaja

Maailma suurim kaevanduskompanii BHP Billiton tegi 204 mln Austraalia dollarilise pakkumise United Mineralsi ostuks, vahendab Bloomberg.

BHP pakkus 1,30 Austraalia dollarit aktsia eest ehk 43 protsenti üle turuhinna. Tehing on tingimuslik ja eeldab, et China Railway Materials Commercial Corp ei vii ellu 11,4 protsendise osaluse ostu United-ist, millest teatati septembris.

United annaks BHP-le 158 miljonit tonni rauamaaki, mis asub Lääne-Austraalia Pilbara piirkonnas kaevandusmaardlal C. Maad asuvad BHP-le ja tema võimalikule partnerile Rio Tintole kuuluva raudtee lähedal. China Railway on üks Hiina kolmest suurest teraseosjast.

United-i aktsia hind tõusis 40 protsenti, 1,27 Austraalia dollarile.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077