14. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rio rauamaagitoodang rekordtasemel

Maailma suuruselt kolmanda kaevanduskompanii Rio Tinto rauamaagi kaevandamine kasvas Hiina terasesulatajate nõudluse tõttu rekordkõrgusesse, vahendab Bloomberg.

Esimesel poolaastal suurima panuse ettevõtte tulemustesse andnud maagi kaevandamine kasvas kolmandas kvartalis aastaga 12 protsenti, 47,5 miljonile tonnile. Mullu samal ajal kaevandas kompanii 42,4 mln tonni rauamaaki. Hiina rauamaagiimport kasvas septembris 30 protsenti. Rio tõstis täna kogu aasta tootmisprognoosi kuni 7,5 protsendi võrra, kuna Hiina nõudlus on jäänud tugevaks.

„Me näeme mõnedel oma võtmeturgudel varajasi majanduse taastumise märke, kuid jääme lähiaja väljavaadete osas ettevaatlikeks,“ ütles Rio Tinto juhatuse esimees Tom Albanese. „Kulude kärped jätkuvad ning oleme saavutanud edu varade müügiga vähendamaks võlakoormust.“

Alumiiniumi toodang kahanes neli protsenti, 956 000 tonnile. Vasemagi kaevandamine kasvas 24 protsenti, 198 000 tonnile.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077