Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 28. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Asmer: toetan tuumajaama rajamist Eestisse

Endine regionaalminister Toivo Asmer teatas, et toetab tuumajaama rajamise ideed Eestisse. Kuid pole kindel selles, et tuumajaam sobiks Paldiskisse, Suur - Pakri saarele.

"Tuumajaama vajaduses Eetisse kahtlust ei ole. Kui me ei taha, et tulevikus elektri eest makstav raha voolaks Eestist välja ning kui me ei soovi maksta kõrgemat hinda mitte Eestis toodetud elektrienergia eest, siis on aatomielektrijaam ratsionaalne lahendus. Küsimus on selles, kas tuumajaama peaks just ilmtingimata Suur-Pakrile ehitama, " ütles Asmer.

Eesti Energia plaan rajada Suur- Pakrile tuumajaam on hirmutanud saartelt eemale võimalikud elanikud. Samuti kurdavad inimesed uudise mõju kinnisvarahindadele terves Paldiskis. Asmer leiab, et tsiviliseeritud maailmas kompenseeritakse elanikele kahjud, mida tuumajaama laadsed projektid endaga kaasa toovad, seni on just see aspekt probleemist jäänud tähelepanuta.

Eesti Energia teeb tuumajaama ehitamiseks eeluuringuid Suur-Pakri saarel asuva Keibu küla läheduses. Jaama ehitamise võimalikkus saarele peaks selguma lähikuudel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077