15. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtjad: raskem aeg on möödas

Ettevõtjad usuvad, et raskeim aeg on möödas ja kriis elab paljuski inimeste mõtlemises.

Eesti juhtivaid metallmööbli valmistajaid AS Jalax hakkas üleilmse majanduskriisi mõjusid tunnetama eelmise aasta teises pooles, kui tuli koondada või sundpuhkusele saata pooled töötajad 250-st, vahendas ERR uudised "Aktuaalset kaamerat".Jalax alustas jõuliselt uute klientide otsinguid juba mullu esimeses kvartalis, seega enne kriisi algust, ja nüüd võib öelda, et see on ennast ära tasunud."Selle aasta suvest alates oleme mahte kõvasti kasvatanud ja oleme teel jälle normaalsesse majandusseisu," märkis Jalaxi juhatuse liige Peeter Allik ja lisas, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu on nad saanud toetust oma ekspordi turundusele ja koolitustoetust, samuti on ettevõte kasutanud KredExi toetuspakette.Põltsamaa piirkonna suurim tööandja AS Põltsamaa Felix on hakkama saanud ühtegi oma 170 töötajast koondamata, kuigi müük on langenud paarkümmend protsenti, sest majandussurutis on muutunud ka inimeste ostueelistusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077