2. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa laevaehitaja loobub Ukraina võõrtöölistest

Saaremaal Nasval tegutsev laevatootja Baltic Workboats koolitab välja kohalikud keevitajad, kes asendaks möödunud aasta alguses palgatud kuut Ukraina oskustöölist.

"Panustame tulevikus rohkem oma tööjõule," ütles Baltic Workboatsi juhatuse esimees Margus Vanaselja Meie Maale. "Seetõttu olemegi võtnud suuna Ukrainast palgatud tööliste arvu vähendamisele," lisas ta.

Vanaselja sõnul on ukrainlased palgatud sealse firma kaudu ning teevad Saaremaal allhanketööd, mistõttu on ukrainlaste töötunnitasu suurem kui vahendajateta tegutsevatel eestlastel. "Pikemas perspektiivis tahaks ainult Eesti tööjõule toetuda, sest välismaalt värbamine läheb liiga kalliks," märkis ta.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077