25. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nasvale tuleb Saaremaa õunamahlatööstus

Maakonna suurima, Salme vallas asuva õunaaia omanik OÜ Kadastiku Õunaaed investeerib 6,5 miljonit krooni, et rajada Nasvale õunamahlatööstus.

“Hakkame valmistama pastöriseeritud kodust õunamahla, millele ei lisata suhkrut ega säilitusaineid,” ütles Kadastiku Õunaaia omanik Riho Kadastik Meie Maale. Saare Kalurilt ostetud laoruumides asuv tööstus hakkab mahla pressima järgmisel aastal.

Mahlatööstus läheb maksma umbes 6,5 miljonit krooni, millest 3,1 miljonit krooni tuleb Leader-programmi raames ja ülejäänu on ettevõtja omainvesteering. Esmalt tuleb 300 m2 suurusel tootmispinnal teha korralik remont, soetada külmaseadmed, mahlapress, villimisseade ja pastörisaator. “Töötajate arvu ei oska öelda, aga töökohti igal juhul tekib, sest tuleb ju mahla teha, seda pudelisse villida ja kauplusse viia,” rääkis Kadastik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077