4. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UPM-Kymmene jätkab tootmise vähendamist

Oodatuse väiksemast kvartalikahjumist raporteerinud Euroopa suuruselt teine paberitootja UPM-Kymmene jätkab tootmise vähendamist, et käia kaasas langeva nõudlusega, vahendas Bloomberg.

Kui aasta tagasi teises kvartalis teenis Soome ettevõte 92 miljoni eurose puhaskasumi, siis seekord tuli alla neelata kaheksa miljoni eurone kvartalikahjum. Analüütikud ootasid ettevõttelt 30 miljoni euro suurust kahjumit.

UPM nõustus juulis üle võtma Uruguai paberitehase ja metsa, et kasvatada Lõuna-Ameerikas toodangut ja vähendada Soome oma.

„Majandusaktiivsuse allakäik paistab olevat aeglustunud ja nõudlus meie toodete järele on stabiliseerunud,“ ütles juhatuse esimees Jussi Pesonen lisades, et paberitooteid tellitakse nüüd pisut rohkem.

Kvartalikäive vähenes 23 protsenti, 1,84 miljardile eurole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077