Maxima: jaeketid on juurdehindlust tublisti kärpinud

Kindlasti on kõigil raske, sest jaeketid on juurdehindlust tublisti kärpinud ning paljudel sooduspakkumistel müüakse kaupa alla omahinna, ütles Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Äripäev uuris tootjatelt ja edasimüüjatelt, kuidas kulgevad läbirääkimised järgmise aasta tarnete ja hindade teemal.

Tarnijate-tootjatega toimuvad läbirääkimised pidevalt ja hinnad kukkuvad koos majanduslangusega kiiresti, rääkis Erilaid. See tähendab omakorda suuremat survet ka läbirääkimistel tootjatega. "Siiski pole läbirääkimistes toimunud mingeid suuri muudatusi," arvas Erilaid ja lisas, et paljud tootjad, nagu ka jaeketid, on muutunud oludega tarbimises kohandunud ja koostöö jätkub nii nagu juba aastaid, mõned tarnijad loobuvad ja mõned tulevad juurde.

Erilaid märkis, et konkurents toiduainete turul on väga suur ja see on praegusel masu ajal veelgi teravam. Tarbijad on valivad, otsivad odavamaid tooteid, kõikjal jälgitakse, kuidas kokku hoida, lisas ta. Maxima Eesti OÜ avalike suhete juhi sõnul üritavad kõik jaeketid turul pakkuda parimat hinda, et klienti enda juurde meelitada. "Palju on ka sooduspakkumisi ning kõik see vajab väga keerukaid läbirääkimisi tootjate ja hulgiladudega," lisas ta.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077