Autor: Viktoria Lummo • 30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Remedia uus omanik plaanib suuri investeeringuid

ASi Remedia uus omanik Slavianskaya Group OÜ distantseerib ennast endisest osanikust Offex Baltic OÜst ja plaanib uusi suuri investeeringuid firmasse.

Eilsel Remedia aktsionäride koosolekul valisid aktsionärid uued nõukogu liikmed ja kutsusid tagasi vanad. Remedia koosolek viidi läbi kolmes keeles: inglise, vene ja eesti keeles. Kokku võttis sellest osa kümmekond aktsionäri, kes olid ühel nõul endiste nõukogu liikmete ametist vabastamise ja uute liikmete määramise osas.

Vandeadvokaat ja Slavianskaya Group OÜ esindaja Viktor Kaasik kinnitas, et nõukogu liikmete kohalt kutsuti tagasi Yuri Kharlamov, Aleksandr Zavizion ja Alla Fleiderviš ning tänasel aktsionäride koosolekul valiti uuteks nõukogu liikmeteks Fred Kaasik, Lev Lebenskiy ja Stephen John Goldsmith.

Kaasik ütles, et eelmisel nädalal toimus seni Remedia ASis 34,04% osalusega olnud Slavianskaya Group OÜ poolt väikeaktsionäride aktsiate ülevõtmise pakkumine, mille kaudu omandas Slavianskaya Group OÜ 97,3% Remedia aktsiatest.

Vandeadvokaadi sõnul oli uued omanikud hädavajalikud, sest see aitab firmal distantseeruda kõikidest probleemidest, mis olid seotud Offex Baltic OÜga ning mida ajakirjandus laiapõhjaliselt kajastas. "Kõige sellega, mis Offex Baltic OÜ tegi, ei olnud Remedial mingit pistmist," märkis Kaasik lisades, et inimesed ei teinud Remedial ja Offexil vahet. "Tulemas on uued põhimõttelised muudatused," ütles Kaasik. "Meil ei ole Offexiga enam mingit seost ja oleme ostnud Offex Baltic OÜ osaluse Remedias," lisas ta.

Firmale on omanike vahetus väga oluliseks sammuks, kuna uued omanikud soovivad investeerida Remediasse suuri summasid, märkis Kaasik. "Nende vahendite abil püüame saada uutele turgudele ja suurendada tootmist," mainis vandeadvokaat ja lisas, et tulemas on muutuste ajad.

Riigiprokuröri taotlusel vahistas Harju maakohus 2. aprillil kolm Offex Groupi ja Baltmodumiga seotud meest, keda kahtlustatakse võltsitud maksumärkide kasutamises ning kuritegelikku ühendusse kuulumises. Lisaks neile on kahtlustatavad veel kolm inimest, kes said tagatise vastu vabadusse ning kaks firmat – Offex Group ja Baltmodum.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077