21. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pensionid kukutasid Lockheedi kasumit

Maailma suurim kaitsetööstuskompanii Lockheedi kasum vähenes juba teist kvartalit järjest,kuna pensionikulud kasvasid ja protestide tõttu lükati edasi ettevõtte jaoks suurim infoteenusteleping.

Lockheedi puhaskasum vähenes aastataguselt 882 mln dollarilt ehk 2,12 dollarilt aktsia kohta 734 mln dollarile ehk 1,83 dollarile. Pensionikulud vähendasid kasumit 75 mln dollari võrra ehk 19 sendi võrra aktsia kohta. Käive kasvas 1,8 protsenti, 11,2 miljardile dollarile. Analüütikud prognoosisid kasumiks 1,81 dollarit aktsia kohta 11,2 miljardi dollarilise käibe juures.

Lockheed prognoosis, et teisel poolaastal kasvab käive umbes üheksa protsenti, kuna üks ettevõtte veninud projektides läheb töösse.

Ettevõte säilitas aprillis antud selle aasta prognoosid – 7,15 kuni 7,35 dollarit puhaskasumit aktsia kohta 44,7 kuni 45,7 miljardi dollarilise käibe juures. Analüütikud on prognoosinud selle aasta kasumiks aktsia kohta 7,41 dollarit 45,3 miljardilise käibe juures.

Lockheedi aktsia hind kukkus 7,7 protsenti, 75,82 dollarile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077