15. juuli 2009
Jaga lugu:

Aseri tellisetehas hakkab homme taas tööle

AS Wienerberger paneb homme tööle juba eelmise aasta lõpust seisnud Aseris asuva tellisetehase, kuid katkestab katusekivi tootmise vähemalt kuueks kuuks, mis tähendab 39 inimesele töökaotust.

"Tellised on laost otsa saanud," põhjendas ASi Wienerberger juhatuse liige Raivo Vasnu vajadust tootmine uuesti käima panna. "Tundub, et kõige suurem madalseis on möödas," lisas ta ning tunnistas, et Eesti turu langus pole olnud märgatav, küll on olnud madalseisus nii Läti, Leedu kui Venemaa turg, mis ka nüüd tõusujoont näitavad.

Juhul kui olukord telliseturul jääb selliseks, nagu ta on praegu, siis suuri seisakuid tööstuses ette ei nähta. Kui olukord muutub kehvemaks, siis võib tulla paari-kolmekuune seisak talveperioodil, kuid kui kõik läheb nii nagu praegu, siis ei tule ka nii pikka pausi.

Äripäeva infopanga Agent andmetel kuulub ettevõtte juhatusse Michal Birnbach, Christian Schügerl, Raivo Vasnu ja Christian Weinhapl. AS Wienerberger kuulub 100% Austria ettevõttele Wieneberger AG. 2008. aastal olid ettevõtte peamised ekspordisihtkohad Venemaa, Leedu ja Poola.

Läinud aasta müügitulu oli ettevõtte majandusaasta aruande kohaselt veidi üle 218,1 miljonit krooni ning 74,5% käibest tuli ekspordist. Ettevõtte puhaskasum oli aasta lõpus miinuses 49,5 miljoni krooniga. Sellele eelnenud aastal teenid ettevõte 15,1 miljonit krooni kasumit.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt