29. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA aasta lõpuks kiires majanduskasvus?

Fact Opinion Economicsi presidendi Robert Brusca hinnangul võivad USA Rahandusministeeriumi ja keskpanga pingutused riigi majanduskasvu neljandaks kvartaliks tõsta aasta baasil isegi üle 3,5%.

"Seljatagune on Rahandusministeeriumi ja Fedi poolt kaitstud," rääkis Brusca täna Bloombergile antud intervjuus.

Brusca sõnul võib kasvav töö-otsijate arv olla märk paremaks muutunud tööturust.

"Kui töötusemäär on juba kõrge, võivad kasvavad tööjõu osalusmäärad olla tegelikult väga head märgid," selgitas Brusca. "See näitab, et aina rohkem inimesi üritavad majanduses kaasa lüüa. Sel viisil leiavad nad lõpuks ka töö. Nad ei leia tööd, kui nad jäävad passiivseteks," lisas ta.

USA valitsuse andmetel kosus mais tööealise elanikkonna osalusmäär 65,9%-ni, mis on kõrgeim näitaja alates oktoobrist. Tööealise elanikkonna osalusmäär näitab töötavate või tööd otsivate inimeste osakaalu kogu rahvaarvust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077