8. juuni 2009
Jaga lugu:

Vestas Wind Systems plaanib kasvatada müüki 20 protsenti

Maailma suurim tuulegeneraatorite müüja Vestas Wind Systems plaanib kasvatada üleilmset müüki 20 protsenti, vahendab Bloomberg.

Taani ettevõte plaanib tõsta Hiinas läinud aasta 2000 töötajalt kasutatava tööjõu tänavu 3000 töötajale, ütles ettevõtte Hiina üksuse juht Lars Andre Andersen. Tänavu lisatakse Hiinas neli uut tootmisüksust, mis kasvatab nende arvu kümnele. Mullu oli vestase käive kuus miljardit eurot.

Mullu oli Hiina USA järel Vestasele teine turg, mis andis umbes kümme protsenti käibest. Vestase turuosa Hiinas on neljas, kus suurim on Xinjiang Gold Wind Science Technology.

Euroopa Ärikoda Hiinas teatas, et välismaised kompaniid on kaotanud umbes viie miljardi euro eest tuuleenergiaprojekte Hiinas, kuna pakkumisekriteeriumid muudavad võitmise võimatuks. Vestas teatas, et neid ei ole küll ebaõiglaselt koheldud Hiinas, kuid on natuke mures Hiina turule ligipääsetavuse osas, milline teema tõstatatakse Hiina ametivõimude juures.

Xinjiang Goldwind Science Technology juhatuse esimees Yu Danke ütles, et Hiina tootjaid ei eelistata, kuna kõik määrab odavam hind. Pakkumisprotseduuris ei võeta arvesse kogu elutsükli kulusid, varustuse töökindlust ega tootlust.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee