28. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Languse hea külg - saastust vähem

Kunda tsemenditehase toodang on mullusega võrreldes langenud kolmandiku võrra ja töös on vaid üks pöördahi, kuid asjal on ka positiivne külg, sest keskkonnaprobleeme jääb vähemaks, kirjutas Virumaa Teataja.

Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein ütles, et tänavu on plaanis viia alternatiivsete kütuste osakaal 16 protsendini, järgmisel aastal aga veerandini kasutatavatest kütustest. "Vedelaid alternatiivkütuseid ei ole Eestis kusagilt juurde võtta, küll aga tahkeid," lausus Einstein.

Kunda Nordic Tsemendi tehnikadirektor Kalev Sädame kõneles, et eelmise aasta alguses käivitus projekt tahkete jäätmete põletamiseks, mille eelarve on üle 31 miljoni krooni.

Tootmismahud on tsemenditehases aga oluliselt vähenenud, Einstein selgitas, et vähenenud on kodumaine nõudlus, ära on kukkunud ka eksport Soome ning Venemaale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077