11. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu rajab euroraha toel energiaagentuuri

Tartus asutada plaanitava energiaagentuuri töömaa on märksa laiem kui hoonete kütte- ja elektriarvete vähendamine, ent põhjamaises kliimas ei saa sellestki kuidagi mööda vaadata.

Senised võrdlused on näidanud, et ehkki Soomes on ilm külmem, suudavad sealsed hooned toime tulla kuni 40 protsenti vähema energiaga ruutmeetri kohta kui Eestis, kirjutas Tartu Postimees.

Uue, Tartu linna ja Tartu teaduspargi koostöös luua plaanitava Tartu regionaalse energiaagentuuri ülesanne on aidata hooneomanikel välja selgitada, milline on energiatõhususe vaatenurgast nende hoone ja kui on puudujääke, siis mida ette võtta, kust saada spetsialisti nõu ja kellelt küsida toetust või soodsamaid laenutingimusi.

Euroopas on seni loodud umbes 400 energiaagentuuri, enamasti Euroopa Liidu toel. Euroopa Liidu tugi Tartu agentuurile on plaanide kohaselt kolme aasta jooksul ligi neli miljonit krooni, linn panustab ligi miljoni, kui volikogu osalemise heaks kiidab.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077