30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salvesti suuromanik: hakake Eesti toitu ostma!

Eesti toidu eelistamine oleks tänane sõnum tarbijatele, ütles eile toiduainetööstuse aastakonverentsil AS Salvest suuromanik Veljo Ipits.

„Täna oleks neile (tarbijatele-toim.) ja meile kasulikum, kui ostetaks seda, mida me Eestis toodame,“ ütles Ipits konverentsi lõpetanud diskussioonivoorus ning lisas, et see annaks tööd ka Eesti inimestele.

„Tarbijatele ütleks, et vaadake kaupluses ringi. Ma ei alahinda Leedu-Läti tooteid, aga kui me ise siin kokku ei hoia, siis jääme võitluses alla,“ rääkis Salvesti suuromanik Eesti majanduse toetamisest.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere nentis, et Eesti toiduainetööstus peaks rääkima rohkem oma edulugudest ja toodetest. Tema sõnul näitab välismaailma kogemus, et konkursid aitavad tõsta kodumaise toidu mainet. „Meedias on mustad uudised, aga kui me ise süstime positiivsust, tõstab see meelestatust ning tarbijad hakkavad rohkem kulutama,“ selgitas ta.

Ipits möönis, et toiduainete hindu täna kindlasti tõsta ei saa. Toiduliidu volikogu esimees Enn Kunila oli temaga ühte meelt, lisades, et kui Eesti toit on konkurentsivõimeline, siis ei peaks ka kaubandus „heast eemale hoidma“.

Maag Piimatööstuse juhataja Valdis Noppel rääkis, et tasub vaadata, mida tarbija tarbib ning toota nende eelistuste põhjal oma eestimaiseid variante ehk analooge välismaistele.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077