24. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merinvest pikendab osalist tööaega nelja kuu võrra

OÜ Merinvest sõlmib enne 1. maid töötajatega töölepingu lisad, millega pikendatakse osalist tööaega veel neljaks kuuks.

"Kuna Eestis on töötajal praegu uut töökohta suhteliselt raske leida, eelistasimegi töötajaid mitte koondada ja jagada nendega seda vähest, mis meil on," lausus Oma Saarele ettevõtte suuromanik Enn Meri, kelle sõnul pole firmas koondamistele praegu veel mõeldud.

Olenevalt valdkonnast on Merinvestis turu madalseisu tõttu 1. veebruarist 20–28 protsenti lühem tööaeg, mis töötaja jaoks tähendab väiksemat palka. "Tunnitasu on endine, töötaja käib lihtsalt vähem tööl," selgitas Meri.

Suuromaniku sõnul sai Merinvest paar päeva tagasi hea tellimuse, kuid selle alusel ei julge ta veel kinnitada, et see tendents jääb kestma; kui aga enne nelja kuu möödumist peaks firma saama suurema tellimuse, minnakse taas üle täistööajale.

OÜ Merinvest asub Saaremaal Kuressaare külje all Mullutu külas. Ettevõtte omanikud on Enn Meri (80%) ja Saksa firma Freudenberg Dichtungs- und Schwingungstechnik GmbH Co. KG (20%). Koostöös Freudenbergiga toodetakse aastast 1996 Euroopa autotööstustele kummist tihendeid ja membraane. Kogu Merinvesti toodang läheb ekspordiks.

Merinvesti müügitulu oli 2006. aastal 112 miljonit krooni ja 2007. aastal 136 miljonit. Puhaskasumit teeniti vastavalt 7,6 ja 3,9 miljonit krooni.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077