24. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikas osaline tööaeg ja koondamine

AS Baltika koondab 23 töötajat ning kohaldab 38 töötaja puhul osalist tööaega, kinnitas Äripäevale tööinspektsioon.

Tööinspektor-teabespetsialist Sigrid Sarv ütles e-kirjas, et Baltika on taotlenud sel aastal nõusoleku osalise tööaja kehtestamiseks 9. märtsist kuni 8. juunini, millele inspektsioon on ka nõusolek andnud.

Teises sellel aastal esitatud taotluses soovis Baltika koondada 23 töötajat, millele on samuti tööinspektsioon oma kooskõlastuse andnud, kirjutas Sarv.

Baltika peadirektorilt Meelis Milderilt ei õnnestunud Äripäeval kommentaari saada. Baltika finantsjuht Ülle Järv ütles, et koondamine on praeguses majandusolukorras tavaline asi ning soovitas Äripäeval Baltika täpsemaid kommentaare lugeda teisipäeval ilmuvast börsiteatest, kus lisaks muule ka osalise tööaja ja koondamise teemasid puudutatakse.

Mis saab peale juunit, kui tööinspektsioonist taotletud osalise tööajale üle minemine lõppema peaks, sellest on Järve sõnul veel vara rääkida.

Märtsis teatas Baltika, et moekaubandusettevõtte müük kukkus sel kuul 24%, 68,1 miljoni kroonini. Jaemüük vähenes 20% ja hulgimüük 52%. Kolme esimese kuu kokkuvõttes kahanes müük 17%, 221 miljoni kroonini.

Samuti ei maksa Baltika eelmise, kahjumlikuks osutunud majandusaasta eest dividende. Majandusaasta 18,9 miljoni kroonine kahjum kandtakse eelmiste perioodide jaotamata kasumi koosseisu.

Baltika Grupp on rahvusvaheline rõivakaubanduskontsern, mille rõivabrändideks on Monton, Baltman, Mosaic ja Ivo Nikkolo. Ettevõttel on üle 100 kaupluse seitsmes riigis – Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Ukrainas, Venemaal ja Tšehhis. ASi Baltika aktsiad on noteeritud Tallinna börsil alates 1997. aastast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077