18. aprill 2009

Eesti mahetoit on välismaisest tunduvalt odavam

Ida-Euroopa suurima mahetootja, ASi Saidafarm juhatuse esimees Juhan Särgava sõnul on välismaine mahetoit tavatoidust kõvasti kallim, kuid kohalik jääb tavalisega enam-vähem samasse hinnaklassi.

«Eestis on palju väikesi mahetootjaid, aga nende koondamine on pudelikael, millest läbi ei saa,» selgitas Särgava, miks müügil on rohkem just välismaist kraami, kirjutas Õhtuleht.

Mahetootmine iseenesest oluliselt kallim pole, küll on seda aga väiksemate portsjonite töötlemine ja vedamine. Erinevalt Särgavast ütles Võrumaal Rõuge vallas maheköögivilja kasvatav Kaja Kesküla, et mahetootmine on siiski kallim, kuna põhitöö käib käsitsi. Naine kuulub ka tulundusühistusse Lõuna-Eesti Toiduvõrgustik, mis koondab tartlastele kauba otse koju kätte viivaid väiketalusid.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077