Ida-Euroopa suurima mahetootja, ASi
Saidafarm juhatuse esimees Juhan Särgava sõnul on välismaine mahetoit
tavatoidust kõvasti kallim, kuid kohalik jääb tavalisega enam-vähem samasse
hinnaklassi.
«Eestis on palju väikesi mahetootjaid, aga nende koondamine on pudelikael, millest läbi ei saa,» selgitas Särgava, miks müügil on rohkem just välismaist kraami, kirjutas Õhtuleht.
Mahetootmine iseenesest oluliselt kallim pole, küll on seda aga väiksemate portsjonite töötlemine ja vedamine. Erinevalt Särgavast ütles Võrumaal Rõuge vallas maheköögivilja kasvatav Kaja Kesküla, et mahetootmine on siiski kallim, kuna põhitöö käib käsitsi. Naine kuulub ka tulundusühistusse Lõuna-Eesti Toiduvõrgustik, mis koondab tartlastele kauba otse koju kätte viivaid väiketalusid.
Seotud lood
Eesti tööstus seisab silmitsi väljakutsega, mille mõju ulatub pea igasse sektorisse – oma valdkonna tõelisi spetsialiste ning oskustöölisi lihtsalt ei jätku. Hansavest ühendab juba aastaid tööjõupuuduses vaevlevad Eesti ettevõtteid ja kolmandatest riikidest pärit spetsialiste ning on värbamises sammu kaugemale astunud – appi on tulnud tehisintellekt, millel on igapäevatöös kanda suur ja oluline roll.