• 18.04.09, 10:26
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti mahetoit on välismaisest tunduvalt odavam

Ida-Euroopa suurima mahetootja, ASi Saidafarm juhatuse esimees Juhan Särgava sõnul on välismaine mahetoit tavatoidust kõvasti kallim, kuid kohalik jääb tavalisega enam-vähem samasse hinnaklassi.
«Eestis on palju väikesi mahetootjaid, aga nende koondamine on pudelikael, millest läbi ei saa,» selgitas Särgava, miks müügil on rohkem just välismaist kraami, kirjutas Õhtuleht.
Mahetootmine iseenesest oluliselt kallim pole, küll on seda aga väiksemate portsjonite töötlemine ja vedamine. Erinevalt Särgavast ütles Võrumaal Rõuge vallas maheköögivilja kasvatav Kaja Kesküla, et mahetootmine on siiski kallim, kuna põhitöö käib käsitsi. Naine kuulub ka tulundusühistusse Lõuna-Eesti Toiduvõrgustik, mis koondab tartlastele kauba otse koju kätte viivaid väiketalusid.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 27.10.25, 09:00
Tark energiajuhtimine: lahendus volatiilsele turule ja raugevale investeeringu tasuvusele
Päikeseenergia tootmise hoogsa lisandumise tulemusena on energiaturul tekkinud olukord, kus päikesepaisteliste ilmadega langevad elektrihinnad sageli nullilähedaseks või lausa negatiivseks. Seetõttu on viimastel aastatel päikeseparkide investeeringute tasuvus oluliselt vähenenud. See valmistab enim probleeme päikeseparkidele, mille kõrval puudub tarbimine või salvestuslahendus.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele