Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 17. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Imavere ekspordib Jaapani turule puittalasid

Kui Toftan on ainus saeveski Eestis, mes müüb Jaapani talatehastele tooret, siis Stora Ensole kuuluv Imavere talatehas on ainus, mis müüb Jaapanisse valmistoodet ehk liimpuittalasid.

Imavere talatehase tootejuhi Veiko Kobini andmeil tootsid nad eelmisel aastal umbes 60 000 kuupmeetrit talasid, millest vaid marginaalne osa tarbiti koduturul ning ülejäänu läks eksporti Jaapanisse.

„Nagu kogu ehitusmaterjali tootmise sektoris, on majanduse jahenemise mõju tunda ka talatootmises – seda nii kogustes kui ka hindades,“ ütles Kobin. „Surve hindadele algas eelmise aasta neljandas kvartalis.“

Spetsiaalselt Jaapani turule orienteeritud Imavere talatehas sai 2005. aasta mais JAS-sertifikaadi, mis andis õiguse müüa liimpuittalasid Jaapani ehitusturule. Imaverre 2005. aastal rajatud talatehas läks Stora Ensole maksma ligi 200 miljonit krooni ning tegu oli Eesti suurima investeeringuga puidu järeltöötlemisse.

Loe pikemalt Jaapanisse eksportivatest Eesti puidutööstustest esmaspäevasest Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077