30. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK tuluprognoos sulas kokku

Muutunud majandusolud kahandavad Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) tänavusi tulusid ligi 400 miljoni krooni ehk veerandi võrra. Umbes samas mahus vähendatakse ka tootmis- ja halduskulusid.

”Aasta esimesed kaks kuud on näidanud kahekordset müügitulu kukkumist võrreldes möödunud aasta sama perioodiga ja puiduhinnad on langenud alla 2004. aasta taset,“ kommenteeris RMK nõukogu esimees Ülle Rajasalu pressiteate vahendusel. „Seetõttu valmistas RMK juhatus ette uue eelarveprojekti, millega nähakse ette kulude vähendamist kolmandiku võrra,“ lisas Rajasalu.

RMK uus 2009. a eelarve arvestab kogutulu vähenemisega ligi 400 miljoni krooni ehk ca 25% võrra. Nii tootmis- kui ka üldhalduskulusid plaanib RMK vähendada samas mahus.

„Uues eelarves vähenevad RMK üldhalduskulud võrreldes möödunud aastaga 27%. Tänu möödunud aastal korraldatud organisatsioonilistele ümberkorraldustele oleme võimelised kulud viima 2004. aasta tasemele,“ märkis Rajasalu.

Kuna RMK peab alates sellest aastast tegema ka looduskaitselisi hooldustöid rahvusparkides ja kaitsealadel, suurenevad hoolduskulud 20 miljoni krooni võrra.

Metsakasvatustööde mahud 2009. aasta eelarves on planeeritud järgmiselt: uut metsa rajatakse 4386 ha, metsanoorendikke hooldatakse 13 000 ha, harvendusraiet tehakse 10 800 ha. 2009. aastal müüdava puidu kogus riigimetsast on 2,4 miljonit tihumeetrit. Loodushariduse, looduses liikumise võimaluste pakkumise ja lisandunud looduskaitseliste töödega seonduvad kulutused on 60 miljonit krooni.

RMK majandada on 38% Eesti metsadest. Asutus püüab säilitada kõiki praeguseid töökohti ja ka lepingupartnerite töömahte, lisas Rajasalu. RMK nõukogu kiitis reedel uue eelarve heaks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077