28. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome puidukaubandus on soikus

Pärast rekordilist 2007. aastat kahanes Soome erametsaomanike puidu müük läinud aastal 27% ning tänavu on turg praktiliselt välja surnud, kirjutab Soome rootsikeelne päevaleht Hufvudstadsbladet

Kui veel aasta tagasi räägiti sellest, et kui Venemaa kehtestab ümarpalgile kõrged eksporditollid, tuleb Soome metsatööstusel vajalik puit koduturult hankida, siis praegu on nõudlus kodumaise puidu järele täiesti soikus.

Stora Enso ei kavatse kevadel midagi osta ja ka Metsäliitto teatab, et on oma varumise vähenenud nõudlusega kohandanud.

Metsaomanikel on raske oma puidule ostjat leida. „See on tingitud finantskriisist. Tööstus on tootmist vähendanud,“ ütles Pellervo majandusuuringute instituudi ökonomist Tapio Tilli. See vähene, mida tööstus praegu veel ostab, ostetakse väga odava hinnaga.

Stora Enso prognoosib, et kevadel-suvel saab turg ehk jälle hoo sisse, kuid Soome metsandusinstituut ei julge praegu midagi lubada.

Kannatab ka tööstus, mis kasutab toormena puidutööstuse jäätmeid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077