16. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq'ist koondatavate inimeste nõustamist alustatakse

Täna alustakse Elcoteq'ist koondatavate inimeste nõustamist tööturuameti ja töötukassa poolt.

Aasta alguses alanud tellimuste madalseisu tõttu käivitas Elcoteq Tallinna tehas töötajate koondamisprotsessi. See puudutab kokku kuni 385 töötajat, nii töölisi kui teenistujaid, teatas tööturuamet.

Koondatavatele inimestele antakse informatsiooni vabadest töökohtadest, pakutakse psühholoogilist nõustamist ja karjäärinõustamist. Tutvustatakse töötuskindlustuse taotlemisega seonduvat.

Tööturuameti peadirektor Tiina Ormisson ütles, et nende ülesanne on nõustada ja toetada inimesi ja pakkuda informatsiooni tööturul toimuva kohta ning teavitada inimesi riigi poolt pakutavatest teenustest ja toetustest.

Elcoteqi peadirektor Vitali Vunš ütles, et koostöös riigiasutuste ja teiste partneritega teeb Elcoteq kõik, mis võimalik, et koondatavad töötajad leiaksid uue töö ja ei satuks tulevikus heitunute hulka. "Lisaks püüame, et koondamisprotsess oleks võimalikult valutu ja inimlik. Ma olen tänulik tööturuametile, töötukassale ja tööinspektsioonile abi ja asjalike nõuannete eest. Loodan, et tulevikus, tootmise taastudes, on meil võimalik tänaseid koondatavaid jälle oma töötajaskonna seas näha," lisas Vunš.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077