19. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tugev kroon takistab Repo Vabrikute tööd

Repo Vabrikud on pidanud mitmetest tellimustest loobuma, kuna ostjate rahvusvaluutade devalveerumine on nende kauba sihtturgudel konkurentsivõimetuks muutnud.

Puitlaastplaadi tootja Repo kümne eksportriigi rahvusvaluutad on euro, seega ka krooni suhtes märgatavalt odavnenud, mistõttu on nende toodang muutunud sealsetel turgudel liiga kalliks, kirjutas Põhjarannik. Sestap on Repo Vabrikud loobunud üliodavaks muutunud tellimustest. Töö vähenemise tõttu töötab tehas osalise tööajaga.

«Viimase 6 kuuga on euroga seotud krooni kurss ja sellest tulenevalt meie plaadi hind tõusnud praktiliselt kõikidel eksportturgudel, kuhu me plaati müüme. Rahvusvaluutad on devalveerunud kümnes sihtriigis, alustades 20 protsendist Rootsis ning lõpetades 60 protsendiga Ukrainas,» rääkis Repo Vabrikute juhataja Tiit Kolk.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077