10. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elmut Paavel: omanik oli Jelgava lihatööstusega hädas

Elupõline lihatööstur Elmut Paavel ütles Äripäevale, et mullu tapetud Aigars Lusise ema Livija tahtis Jelgava lihatööstust müüa, kuna selle haldamine käis naisele üle jõu.

Paavel märkis, et vaatamata suhteliselt uuele tehnoloogiale jäi Jelgava lihatööstuse hind kindlalt alla 10 miljoni euro (156 miljoni krooni). Täpne hind sõltub aga lihatööstuse bilansi seisust ning kohustuste suurusest.

"Tehnoloogia oli Jelgavas suhteliselt uus ja tundsin eelmisi omanikke," rääkis Paavel. Aastaid Valga lihatööstust juhtinud Paavel täpsustas, et tundis isiklikult nii Jelgava lihatööstuse erastamisjärgset omanikku, kelleks oli üks ministeeriumiametnik kui ka Lusiseid, isa ja poega. Aigars Lusis oli tapmise hetkel vaid 28 aastat vana.

Paavel ütles, et ta ise pole küll Jelgava lihatööstElmut Paavel, lihatöösturust vaatamas käinud, kuid Lusised külastasid Valga lihatööstust ja küsisid temalt ettevõtte majandamises nõu. "Lätis on lihatööstust suhteliselt keeruline juhtida, et seal ka midagi alles jääks. Kui Eestis tuleb ettevõtet juhil silma peal hoida 24 tundi ööpäevas, siis Lätis tuleb seda teha 48 tundi," selgitas Paavel, "lihatööstus on selline peen värk."

"Proua oli suhteliselt hädas sellega," ütles Paavel. "Ta tahtiski lihatööstust maha müüa, sest ei suutnud seda hallata."

Paaveli sõnul tegeles Jelgava lihatööstuse toodangu Eestisse vahendamisega Wõro Kommerts, kuid võimalik, et uus omanik vaatab koostöölepingu üle.

"Uusi omanikke ma ei tunne," ütles Paavel ja märkis samas, et välismaalaste kätte läinud Läti toiduainetööstuse ettevõtted on vaatamata uute omanike pingutustele peaaegu eranditult põhja läinud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077