29. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toshiba prognoosib rekordsuurt aastakahjumit

Jaapani suurim kiibitootja Toshiba prognoosis rekordsuurt aastakahjumit, kuna süvenev üleilmne majandussurutis lööb tööstusharu ja ajab alla pooljuhtide hindu, vahendas Bloomberg.

31. märtsil lõppeva majandusaasta kahjumiks prognoosis ettevõte 280 miljardit jeeni ehk 3,1 mld dollarit võrreldes aasta varasema 127,4 mld jeeni suuruse puhaskasumiga. Veel septembris ootas ettevõte majandusaasta kasumiks 70 mld jeeni.

"Kiibiturul ei ole nõudluse taastumist tõenäoliselt oodata enne oktoobrit, kui siiski, mis tähendab, et meie pooljuhiäri muutub kasumlikuks järgmise majandusaasta teisel poolaastal," ütles Toshiba president Atsutoshi Nishida.

Ettevõte teatas, et lükkab edasi uue tehase ehitamise ja koondab 4500 ajutise tööajaga töötajat.

Majandusaasta kolmandas kvartalis sai Toshiba 121,1 mld jeenise kahjumi, kuigi veel aasta eest teeniti 80,5 mld jeeni kasumit. Firma käive kukkus 21 protsenti, 1,49 triljonile jeenile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077