28. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Norma käive ootuspärane ja kasum üle ootuste

LHV analüütik Henri Adams kommenteeris Äripäevale, et Norma käive oli ootuspärane ja kasum üle ootuste.

"Olime prognooside koostamisel eelnevalt arvestanud ettevõtte poolt avaldatud informatsiooniga peamiste koostööpartnerite tootmismahtude vähenemisest ning ajutistest tehaste seisakutest. Seega olid LHV käibeootused juba küllaltki konservatiivsed ning selle poole pealt üllatusi ei tulnud. Samas hoiti turundus- ning arenduskulude pealt oodatust rohkem kokku, mis aitas kasumi osas LHV prognoose ületada," kommenteeris Adams.

Ta lisas, et vaadates nüüd, mis 2009. aasta Norma jaoks tuua võib, ei ole turuolukord kahjuks just kõige roosilisem. "Hetkel näeme aasta esimeses pooles tugevat müügi langust seoses autotootjate tehaste seisakutega ning kuhjunud laovarudega," märkis Adams.

Kiirelt kahanev nõudlus uute autode järgi jätab tema sõnul selge jälje kogu tööstuse käekäigule. Norma toob enda pressiteates välja tõsiasja, et 1.kvartali lõpetamine kasumis on vähetõenäoline. Samas püütakse jõudsalt kulusid kontrolli all hoida ning juba on vastavalt mahtude vähenemisele kärbitud ka tööjõudu.

"LHV prognoosides ootame hetkel müügi taastumist tunduvalt madalamal tasemel aasta teises pooles ning kokkuvõttes 2009. aasta lõpetamist kasumiga," möönis Adams.

LHV ootas Norma käibeks 20,2 mln eurot ja kasumiks 1,5 mln eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077