28. jaanuar 2009
Jaga lugu:

LHV: Norma käive ootuspärane ja kasum üle ootuste

LHV analüütik Henri Adams kommenteeris Äripäevale, et Norma käive oli ootuspärane ja kasum üle ootuste.

"Olime prognooside koostamisel eelnevalt arvestanud ettevõtte poolt avaldatud informatsiooniga peamiste koostööpartnerite tootmismahtude vähenemisest ning ajutistest tehaste seisakutest. Seega olid LHV käibeootused juba küllaltki konservatiivsed ning selle poole pealt üllatusi ei tulnud. Samas hoiti turundus- ning arenduskulude pealt oodatust rohkem kokku, mis aitas kasumi osas LHV prognoose ületada," kommenteeris Adams.

Ta lisas, et vaadates nüüd, mis 2009. aasta Norma jaoks tuua võib, ei ole turuolukord kahjuks just kõige roosilisem. "Hetkel näeme aasta esimeses pooles tugevat müügi langust seoses autotootjate tehaste seisakutega ning kuhjunud laovarudega," märkis Adams.

Kiirelt kahanev nõudlus uute autode järgi jätab tema sõnul selge jälje kogu tööstuse käekäigule. Norma toob enda pressiteates välja tõsiasja, et 1.kvartali lõpetamine kasumis on vähetõenäoline. Samas püütakse jõudsalt kulusid kontrolli all hoida ning juba on vastavalt mahtude vähenemisele kärbitud ka tööjõudu.

"LHV prognoosides ootame hetkel müügi taastumist tunduvalt madalamal tasemel aasta teises pooles ning kokkuvõttes 2009. aasta lõpetamist kasumiga," möönis Adams.

LHV ootas Norma käibeks 20,2 mln eurot ja kasumiks 1,5 mln eurot.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt