15. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Vähi Silmet loobub kolmepäevase töönädala plaanist

ASi Silmet juhatus otsustas mitte minna ettevõttes üle kolmepäevasele töönädalale. Veel esmaspäeval rääkisid firma juhid eesootavast tööaja lühendamisest.

Esialgselt plaaniti rakendada kolmepäevast töönädalat 19. jaanuarist. "Tootmine jätkub tavapärase graafiku järgi. Ettevõtte juhatus võtab vastu edasisi tööaega puudutavaid otsused vastavalt turu olukorrale," teatas Silmeti kommertsdirektor David D'Brock.

Silmeti juht Anti Perkson ütles esmaspäeval, et kolmepäevase töönädala korral saavad Silmeti töötajad palka kolme päeva eest nädalas. "Arvan, et töötajatel on hea meel, et neid ei koondatud ja et osaline töö säilib," märkis ta. Keegi rõõmus ei ole, aga see on kooskõlastatud nii tööinspektsiooni kui ka ametiühinguga, midagi seadusevastast pole, lisas ta.

Perksoni sõnul otsustati töönädala lühendamine Silmetis eelmise aasta lõpus.

Silmeti suuromanik on endine peaminister Tiit Vähi.

Silmeti üks omanikke Tiit Vähi

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077