10. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko juht: lepime väiksema ärituluga

Alkoholitootjate liidu juht ja Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi ütles Postimehele majanduslangust kommenteerides, et praegu peaksid ettevõtjad keskenduma tootmise säilitamisele ja olema selle nimel valmis ka äritulu vähendama.

„Kaotatud positsiooni on hiljem, kui olukord majanduses normaliseerub, väga raske taastada,“ lausus ta.

Alkoholiturgu võib tänavu oodata 15-20protsendiline langus, kuid Kalvi sõnul aitab suuremast hädast välja eksport.

Mainori kaudu mitme puidu- ja metallitööstuse omanik Ülo Pärnits soovitab väiksematel firmadel ühineda, et välisturgudele minna ühise jõuga. Ise loodavad Mainori kontserni kuuluvad tööstused tänavu 12%list kasvu ning kasvaksid veelgi kiiremini, kui pangad laenude andmist ei pidurdaks, ütles Pärnits.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077